Kvyat: victòria i campionat a la GP3

2013-11-02 16:14

Daniil Kvyat ha guanyat la primera cursa de la GP3 Series al circuit Yas Marina a Abu Dhabi i també s’ha endut el títol de campió 2013 de la GP3 Series.

Per: Arnau Viñals Vendrell

La sortida ha estat molt moguda, amb un Kevin Korjus (Koiranen GP) que sortia tercer però que es quedava aturat el seu cotxe i s’incendiava, tot i això l’estonià podia reiniciar la cursa i podia recuperar la distància amb el grup degut a un cotxe de seguretat provocat per Carmen Jordà (Bamboo Engineering). Amb això, Kvyat conservava la posició preferent seguit dels dos Carlins, Yelloly i Sims.

Al reinici de la cursa, Regalia estava sota pressió, l’ex líder del campionat, Tio Ellinas (Marussia Manor Racing) no parava de intentar-lo avançar i el argentí provocava un tap, i es sortia de pista però no perdia posició. A falta de deu voltes pel final, Sainz intentava avançar a Niederhauser que havia fet una molt bona sortida, però el espanyol feia una virolla davant el suís, fent retirar al de Jenzer. El de Arden en canvi podia seguir, però a tot això ho aprofitava Regalia per ficar-se setè. Kvyat però completava tres voltes ràpides, assignant-se 2 punts més.

A meitat de cursa, Alexander Sims avançava al seu company d’equip, Nick Yelloly ficant-se segon. Kvyat en aquell moment era campió de la GP3 per 18 punts. Al darrere això si, la cursa ha estat protagonitzada per la espectacular remuntada de Kevin Korjus, de la vint-i-cinquena a la primera volta, a la catorzena posició.

Regalia (ART Grand Prix) però seguia tenint molts problemes per mantenir el cotxe a la pista, i Tio Ellinas, el tornava a atrapar. Aquest cop el xipriota ha estudiat el argentí durant una estona, i falta de tres voltes, s’ha sortit de pista, perdent tota possibilitat en avançar el de ART. En canvi el company d’equip de Regalia, Connor Daly, atrapava a Nick Yelloly i entrava a la lluita pel podi que finalment l’americà no aconseguiria.

Resultats finals: Kvyat, Sims, Yelloly, Daly, Harvey, Stoneman, Regalia, Ellinas, Kujala i Sainz, tanquen la zona de punts. Onzena posició per Robert Visoiu, seguit per Zamparelli, Venturini, Korjus, Fontana, Zonzini, Cregan, Fong, Sa Silva, Powell, Cullen, Webster i Goméz. Eriksson ha estat doblat un a volta, i Niederhauser i Jordà s’han retirat.

Ara bé, al acabar la cursa, direcció de cursa ha informat de la penalització que han aplicat a Regalia per no respectar la bandera groga i avançar per fora de la pista durant l’accident de Niederhauser i Sainz. Això fa baixar al argentí a la setzena posició, degut a que la penalització comportava 20 segons de penalització. Això fa que demà tinguem a Patrick Kujala (Koiranen GP) a la primera posició en la graella de sortida per a la cursa de demà.