Kristensen i Audi augmenten la seva llegenda

2013-06-23 18:46
David Gonzalez M @motorsportdavid
90 edició de les 24 hores de Le Mans ha finalitzat, passarà a la història per la pèrdua de el pilot Allan Simonsen després de l'accident amb el seu Aston Martin. Aston Martin decidia en honor al pilot retirar-se de la carrera però els familiars del mateix pilot van animar a l'equip a seguir en la carrera. Les mostres dels aficionats han estat enormes des del primer moment de saltar la notícia.
 
 
Pel que fa al resultat final Audi ha aconseguit la 12a victòria en la prestigiosa carrera. L'equip format per McNish, Kristensen i Duval ha estat primer amb un avantatge respecte al Toyota 8 de Buemi, Sarrazin i Davidson d'una volta. Ha completat el podi el pilot espanyol d'Audi, Marc Gené amb Jarvis i Di Grassi a una volta 1 minut i 55 segons. Completen el top5 el segon equip de Toyota i el dorsal 1 d'Audi qu diversos problemes no li han permès lluitar per la victòria.
 
Tom Kristensen aconsegueix el seu 9è trionf de LeMans el pilot de Dinamarca segueix fent història engrandint la seva llegenda.
 
Ha estat una dura pugna per la victòria que Toyota ha posat difícil la victòria en tot moment a Audi, la celebració d'Audi denotava el dur que ha estat aquest any.
 
La primera part de la cursa ha estat molt difícil al haver continus canvis de el temps de sec a mullat contínuament els pilots patien al no saber el que s'esperaven en cada revolt, ja a les 22h l'equip número 1 i grans favorits patien problemes mecànics que li feien perdre 45 minuts i baixar a la 24 º posició. Fins aquest moment es plantejava una victòria còmoda d'Audi però res es pot donar per fet en LeMans, els Toyota van posar la directa atacant Audi provocant errors. Els Rebellion Racing estaven fent una gran actuació en el seu paper quan a les 9h del matí patien els dos abandonament per accident i per fallada mecànica. En les últimes hores tornava a ploure i tornava a haver sòl mullat en certes parts del traçat. Lapierre amb el seu Toyota a poc del final seguia empenyent per aconseguir arribar a l'Audi de Kristensen i patia una petita sortida de pista. A partir d'aquí carrera finalitzava sense canvis en les posicions de cap.
En la categoria LMP2 el Morgan Racing de OAK Racing de Baguette, González i Plowman ha guanyat amb una volta d'avantatge als seus companys d'equip que han liderat la prova durant molt de temps Pla, Brundle, Heinemeier. G-Drive racing completa el podi de la categoria amb Conway, Martin i Rusinov. El quart lloc a molt a prop del podi seria per Ordoñez per una mica més d'un minut no ha pogut pujar al podi en una carrera en què la segona part han anat a la remuntada, de totes maneres un gran resultat i top10 dins de la general.
En GT pro la cursa ha quedat una mica desfigurada després de l'accident de Simonsen ja que al sortir els safety car partien des de l'inici de la cursa el grup en 2. El que feia que en aquesta categoria que lluiten a la mil · lèsima els 3 primers tinguessin un avantatge notable a administrar sobre la resta de participants. Antonio García amb el seu Chevrolet i el seu equip feien valer la seva experiència en la carrera per remuntar des del darrere i amb el seu handicap al cotxe respecte als rivals per finalitzar quarts. Una cursa que ha estat dominada pels Aston Martin però no han tingut sort amb els accidents primer amb Simonsen i després lluitant per la victòria de nou un altre accident del dorsal 99. Així doncs l'equip Porsche aprofitava per fer un doblet amb els seus equips Lieb, Lietz i Dumas i Bergmeister, Pilet i Bernhard. Aston Martin completava el podi.