We don't miss anything!


Kimi Räikkönen: “Spa és el circuit més magnífic del món”

2013-08-17 13:15

Per: Arnau Viñals Vendrell

Traduït per: Òscar Daniel

Desprès d’una gran segona posició a l’última cursa de Budapest, Kimi Räikkönen arriba a un dels seus circuits favorits –on ha ja guanyat quatre vegades- amb tot per decidir.

Vas ser segon a Budapest abans de la pausa estival; què et semblaria pujar un esglaó a Spa?

Normalment he aconseguit un bon resultat al Gran Premi de Bèlgica, però el que ha passat anteriorment no m’ajuda al present. Per descomptat, tampoc em perjudica i seria genial guanyar a Spa per cinquena vegada. Els punts extres sempre són bons i si tu guanyes la cursa ningú fa més punts que tu.

Quina ha estat la teva història al circuit?

Per mi només hi ha bon records de Spa i és fantàstic anar a competir allà. No pots tenir les mateixes sensacions que a Spa enlloc. És fantàstic competir amb un cotxe de curses modern en un circuit apropiat que compta amb una gran tradició.

Quins són els reptes del circuit, hauria de potenciar els punts forts de l’E21?

Spa ofereix corbes d’alta velocitat molt desafiants i has d’obtenir el set up correcte pel cotxe. Com hem vist moltes vegades aquest any, una bona posició de sortida és extremadament important. Això també serà molt decisiu a Spa, tot i que potser és més fàcil avançar aquí que en altres circuits. És crucial tenir un bon cotxe aerodinàmicament per traçar els revolts ràpids i es una volta llarga, o sigui que per obtenir un bon temps necessites mantenir el millor ritme. Una gran part depèn del resultat a la qualificació, per tant necessitem trobar un set-up decent divendres i dissabte per tenir una sessió de qualificació sòlida el dissabte a la tarda. No sé com s’adaptarà el nostre cotxe aquest any. L’any passat no vam ser gaire forts aquí. Penso que coneixem les raons i segur que el nostre cotxe és millor aquest any, però suficient per lluitar per la victòria? Ho veurem el Diumenge.

Per què Spa ha estat tan bo per tu al passat?

De vegades hi ha alguns circuits on tot sembla funcionar correctament, i hi ha d’altres on no acabo de tenir sort. Per descomptat, farem tot el que puguem per guanyar aquesta cursa. He estat a l’esglaó més alt del pòdium unes quantes vegades a Spa i vull tornar a estar allà.

Això fa que Spa sigui un dels teus circuits favorits?

Aposto a que a tots els pilots els hi agrada Spa. Per mi és el millor circuit de curses del món. És el meu lloc preferit. M’ha agradat des de la meva primera visita al 2000 amb la Formula Renault.

Què penses de la teva posició al campionat?

Ara estic novament segon, la qual cosa va ser bona per començar la pausa estival. Vaig acabar per davant de Seb [Vettel] a Hongria, així que òbviament vaig fer més punts que ell allà. Per guanyar-li, necessitem guanyar curses i si continuem acabant en segon lloc com hem fet moltes vegades aquest any probablement no serà suficient per guanyar el campionat, però mai se sap el que pot passar.

On es pot millorar?

Bé, òbviament segueixo complicant-me la vida els dissabtes a la qualificació, i desprès paguem el preu, però encara tenim un bon cotxe en cursa. Ara tenim pneumàtics que són una mica diferents i hem d’entendre exactament com s’han d’utilitzar. Vam fer un gran pas endavant a Budapest, o sigui que hauria de ser més fàcil a Spa, però serà el mateix per tothom. Per guanyar, sempre és millor començar a prop del davant.

LOTUS F1 TEAM

—————

Retorna