We don't miss anything!


Kimi Raikkonen corre a Montmeló amb un GP3

2013-08-16 20:33

El pilot de Lotus, Kimi Raikkonen ha completat avui un test al Circuit de Montmeló amb un monoplaça de GP3 per tal de portar millores, de cara als futurs monoplaces d'aquesta competició. 

Escrit per: Eric Calduch

Avui Kimi Raikkonen ha completat un test amb un monoplaça de GP3 al Circuit de Montmeló amb l'objectiu de intentar portar algunes millores de cara a l'evolució dels futurs monoplaces d'aquesta competició. Raikkonen ha completat un total de 58 voltes al traçat català amb el millor temps de 1:34.780, per sota del millor temps de la qualificació d'aquest any, fet per Kevin Korjus que va ser de 1:34.193. 

El test ha estat possible gràcies a l'estreta relació entre el finlandès i l'equip que corre amb la seva mateixa bandera a la categoria: Koiranen GP. Així, amb un test de desenvolupament preparat per a aquest mes, en l'organització de les GP3 Series van veure una oportunitat perfecta per pujar al monoplaça de les GP3 Sèries abans de tornar a la feina i així poder recopilar dades molt valuoses per a la temporada.

El pla de proves per al matí d'avui a Barcelona ha estat doble. En primer lloc, Raikkonen ha provat el rendiment del monoplaça amb diferents compostos i d'altra banda ha servit per realitzar un programa de desenvolupament requerit per Pirelli i per la pròpia categoria.

El propòsit d'aquesta prova no era altre que trobar solucions tècniques per poder oferir més possibilitats d'avançament als pilots per a les carreres de l'any vinent. En general, ha aportat una informació molt valuosa sobre el comportament del monoplaça i el rendiment i degradació de les gomes que, definitivament, ajudaran a millorar el bòlid de la propera temporada.

"Volia provar el monoplaça de GP3 perquè el meu amic Afa Heikkinen té un equip en aquestes GP3 Sèries i he estat seguint de prop els seus progressos i resultats des que va començar la temporada. Tenia curiositat per veure com es manejava el cotxe i ha estat molt divertit de conduir" , va dir Raikkonen al baixar del cotxe. "Hi va haver alguns problemes quant al seu comportament, però vam aconseguir resoldre la major part d'ells. El GP3 és una molt bona eina per als pilots joves, especialment quan has d'aprendre sobre la gestió de pneumàtics com els que tenim a la F1".

Per la seva banda, el director tècnic de les GP3 Series, Didier Perrin, va afegir: "Estem extremadament encantats d'haver tingut l'oportunitat de treballar avui amb Kimi. La seva experiència i feedback van ser incalculables i ens van donar un millor enteniment del que necessitem fer per convertir el nostre monoplaça en una millor eina per als avançaments a la temporada que ve", ha afegit. "Ha confirmat totes les nostres hipòtesis i junts podríem començar a treballar en dues direccions de desenvolupament diferents per al test de final de temporada. Ens agradaria agrair a Kimi que provés amb nosaltres avui i ha Koiranen GP per ajudar-nos a fer-ho possible".

—————

Retorna