We don't miss anything!


Helio Castroneves guanya a Texas

2013-06-09 04:51

Escrit per: Òscar Daniel

Will Power ha sortit bé, però se seguida s’ha vist superat per Marco Andretti, que ha posat la directa, tot i que Ryan Hunter-Reay s’ha enganxat al seu darrere, i tots dos s’han escapat de Will Power i la resta de pilots, mentre que Tony Kanaan anava remontant. A la volta 3 ja hem vist la primera bandera groga, per una avaria mecànica de Pippa Mann, a qui no lo ha quedat més remei que abandonar. Després d’això, he tingut un llarg període de bandera verda, que sumat al poc temps que dura una volta ha provocat que uns quants pilots perdessin volta amb el líder, entre els quals hi havia Oriol Servià, que rodava a la penúltima posició després d’haver fet una aturada durant la bandera groga. Durant la finestra de la primera aturada ha coincidit la segona bandera groga, per problemes mecànics de Scott Dixon, en aquest punt la majoria de pilots ja s’havien aturat, però Servià encara no i ho ha aprofitat per aturar-se i recuperar volta amb el líder, que si s’havia aturat ja.

A la re-sortida, Charlie Kimball ha estat molt atent i s’ha desdoblat de Ryan Hunter-Reay, que ha superat Marco Andretti al pit lane i ha liderat tot l’stint següent. Aquesta part de la cursa ha destacat per una barreja de pilots a la volta del líder i pilots doblats, el que ha provocat situacions difícils, com la de Bourdais amb Andretti, que li ha aixecat la mà en senyal de protesta. A l’equador de la cursa, Oriol Servià ha fet una virolla, causant una nova bandera groga i perdent dues voltes fins que ha pogut reincorporar-se. Helio Castroneves s’ha quedat líder després del ball d’aturades, i a la re-sortida Will Power ha fet feina d’equip, permetent que Helio obrís un gran forat i taponant als que venien per darrere.

Castroneves ha aprofitat per anar obrint un gran forat cap a la victòria, però encara se les havia de veure amb Tony Kanaan, que ha remuntat fins la segona posició, però encara estava a set segons del líder. A KV Racing han optat per anar a per totes, i han fet aturar a Tony Kanaan una vegada més per posar rodes noves, en un circuit on una aturada implicava perdre més d’una volt. Semblava que la estrambòtica estratègia del brasiler podia donar resultats quan ha començat a retallar segons a tota velocitat, amb l’avantatge de no haver de guardar combustible i tenir rodes noves. Kanaan ha anat superant els pilots que anaven davant seu i havien fet una aturada menys, però finalment no ha pogut arribar ni a Hunter-Reay ni a Castroneves, que ha guanyat la cursa sense oposició. En canvi, l’altre pilot de Penske, Will Power, ha caigut posicions després de fer una sessió classificatòria espectacular en la que va superar de llarg a tothom.

 

Pos Pilot Dif
1 Helio Castroneves Winner
2 Ryan Hunter-Reay 4,6919
3 Tony Kanaan 11,6088
4 Ed Carpenter 17,693
5 Marco Andretti 19,5078
6 Dario Franchitti 1 LAPS
7 Will Power 1 LAPS
8 Josef Newgarden 1 LAPS
9 James Hinchcliffe 1 LAPS
10 EJ Viso 1 LAPS
11 Takuma Sato 1 LAPS
12 James Jakes 1 LAPS
13 Simon Pagenaud 2 LAPS
14 Sebastian Saavedra 2 LAPS
15 Justin Wilson 2 LAPS
16 Simona De Silvestro 2 LAPS
17 Charlie Kimball 2 LAPS
18 Tristan Vautier 3 LAPS
19 Oriol Servia 3 LAPS
20 Sebastien Bourdais 4 LAPS
21 Graham Rahal 5 LAPS
22 Alex Tagliani 5 LAPS
23 Scott Dixon 167 LAPS
24 Pippa Mann 226 LAPS

 

—————

Retorna