Hamilton lidera la primera sessió a Mònaco

2014-05-22 12:22

Lewis Hamilton ha acabat en primera posició durant el primer entrenament lliure celebrat a Mònaco. Nico Rosberg el segueix de ben prop en la segona posició, com ja és habitual.

Per: Arnau Viñals & Sofía Tera


Sense novetats a Mònaco. Lewis Hamilton continua amb el domini de Mercedes en aquest mundial fent-se amb el millor temps en la primera pràctica lliure del Gran Premi de Mònaco. El seu company d'equip, Nico Rosberg, ha estat segon a molt poca distància de l'actual líder del mundial.

El dia a Mònaco s'ha despertat ennuvolat i amb temperatures fresques. Després de les voltes d'instal lació dels minuts inicials, Nico Rosberg era el primer pilot a marcar un temps en la sessió. L'alemany va donar diverses voltes en què va millorar el seu registre constantment. A poc a poc, tots els pilots es van anar incorporant a l'activitat en pista.

Daniel Ricciardo va marcar el millor temps al cap de mitja hora de l'inici dels entrenaments i Fernando Alonso es va col·locar tercer, just entre Rosberg i Lewis Hamilton. Max Chilton va patir una virolla que va fer que sortís la bandera groga i acabant així, el seu entrenament abans d'hora. Després d'això, només els dos Mercedes es trobaven en pista.

Els dos pilots es van situar gairebé un segon per davant dels seus perseguidors, en el que una vegada més es va convertir en un car a cara entre Hamilton i Rosberg pel primer lloc, amb el britànic per davant. A 48 minuts per al final, la major part dels pilots van tornar a sortir.

La situació era llavors la contrària: tots els pilots -excepte Chilton- estaven en pista mentre els Mercedes tornaven a boxes. Alonso era tercer, seguit per Kevin Magnussen i Ricciardo. Sebastian Vettel, que no s'havia mostrat fins a aquest moment, només podia ascendir fins a la vuitena plaça.

Ricciardo es va acostar als Mercedes i es va posar tercer, a set dècimes de Hamilton. Alonso també va millorar i es va posar a menys d'un segon. Vettel va escalar fins a la sisena plaça, just darrere de Valtteri Bottas. Encara que l'actual campió del món li va prendre la posició al finlandès.

Els pilots van tornar a boxes a 25 minuts pel final de la sessió i, de nou, els Mercedes van ser els qui estaven en pista, al costat de Romain Grosjean. Quan els pilots van sortir de nou per millorar els seus temps, Adrian Sutil va tenir un accident que el va obligar a abandonar la sessió i a treure la bandera groga en pista.

L'activitat a pista era abundant en els últims deu minuts -on diversos pilots van tenir problemes i van patir sortides de pista-, encara que ningú podia batre als pilots de Mercedes. Hamilton va finalitzar en primera posició, amb Rosberg a només 32 mil·lèsimes. Ricciardo va ser tercer, seguit per Alonso i Vettel completant el top 5.