We don't miss anything!

Formula Renault 2.0 Kybat o Vandoorne?

2012-10-17 10:18

De les 12 curses disputades, 11 se les han endut Daniil Kyvat  i Stoffel Vandoorne a la Formula Renault 2.0. El belga Vandoorne afronta el circuit de Catalunya amb 11 punts de distància respecte el rus, Daniil Kybat, 11 punts, els mateixos que li treia Vandoorne abans de Paul Ricard; així que la lluita està servida. Qui aconsegueixi el campionat obtindrà 500.000 € per ajudar-los ha pujar a la Formula Renault 3.5

Malgrat els 20 anys que té, el belga Stoffel Vadoorne, i els 18 de Daniil Kyvat, tots dos tenen diferents estils de conducció però tenen una cosa en comú: són dues noves estrelles del món del motor. Només un d'ells serà coronat campió de la categoria.

Gràcies a l'avantatge de 11 punts sobre el rus, Stoffel Vandoorne té més possibilitats d’endur-se el campionat, encara que si Daniil Kyvat guanyés les dues curses de Catalunya, aconseguiria el títol independentment de com quedés el Belga. I és possible que Kyvat pugui guanyar les dues curses? Si, ja va fer doblets a Motorland Aragó i al Moscow Raceway, i a més d'aquestes 4 victòries, n'ha aconseguit 3 més, un Kybat que acabarà la temporada sent el pilot amb més victòries, un punt a favor per guanyar el títol.

El líder del campionat Stoffel Vandoorne només ha guanyat 4 vegades aquest any, tot i que ha sigut el més regular, amb 10 podis de 12 curses i dos 4rts llocs és la seva pitjor posició.

L'única victòria que no ha sigut per Vandoorne o per Kyvat va ser a Spa-Francorchamps, aconseguida per Norman Nato (RC Formula) que va tercer al campionat, una posició que la lluitarà Nyck de Vries (jove pilot de Mclaren) i Oliver Rowland (Fortec Motorsport).

Els pilots catalans Àlex Riberas (Josef Kaufmann Racing) i Javier Tarancón (RC Formula) afronten amb optimisme la cursa de casa, ja que tots dos van aconseguir la victòria l'any passat.

Font: Renault Sport

Adaptació del text i traducció: Arnau Viñals