Ericsson és posa en mig de la lluita pel Títol fent la Pole a Abu Dhabi

2013-11-01 16:42

Marcus Ericsson s'ha posat en mig de la lluita pel Campeonat de GP2 després d'aconseguir la Pole Position al circuit de Yas Marina, superant a Alexander Rossi per només set mil·lessimes. Sam Bird ha completat el top tres, mentre que el líder del Campaonat, Fabio Leimer, no ha passat del cinquè lloc. Els catalans Dani Clos i Sergio Canamasas sortiran des de les posicions 11 i 13 respectivament.

Per: Eric Calduch @calduch3

Era negre nit a Abu Dhabi quan el semáfor és posava en verd perquè els pilots sortíssin a rodar. Tots sortien a pista d'un bon principi excepte els dos pilots d'ART Grand Prix, James Calado i Daniel Abt, i Rene Binder. La primera tanda de voltes rápides amb pneumàtics usats acabava amb Alexander Rossi al capdavant seguit de Bird i Canamasas. Leimer era setè i Dani Clos setzè. La última ronda abans d'entrar a canviar pneumátics deixava a Rossi de nou en primer lloc però amb Jolyon Palmer en segon lloc i Leimer davant de Bird. 

A falta de quinze minuts pel final, tots els pilots entraven al box, excepte James Calado, que després de veure's obstaculitzat en el primer intent de tancar volta, en el segon es posava onzè. Amb tots els pilots tancats al box, a falta de deu minuts començaven a sortir per fer l'últim esting. Però aquesta tanda quedava retallada a causa d'una bandera vermella quan restaven sis minuts. Es tractava de que Daniel Abt veia com és desprenia la roda trasera esquerre del seu monoplaça, posant punt i final a la que estava sent la seva millor qualificació del any, ja que anava en 19º lloc. Aquest contratemps deixava a tots els pilots aturats una bona estona.

Ja amb el monoplaça de Abt retirat de la pista, el semáfor tornava a posar-se verd per veure el desenllaç de l'última qualificació del any. Rossi mantenia la Pole Position, però veia com Marcus Ericsson és col·locava sólidament al primer lloc. L'americà intentava tornar al capdavant de la classificació, però és quedava a set mil·lèssimes del temps del pilot de Dams. Ja amb la bandera de quadres caiguda, Palmer anava camí de posar-se primer, però un error en l'úlitma xicant el feia sortir-se de la pista i perdre la volta.

Així doncs Marcus Ericsson s'emporta l'última Pole Position del any. Tot i no està a la lluita pel Títol, demà pot tenir una gran influéncia a l'hora de repartir els punts als primers classificats a la general. Leimer sortirà des del cinquè lloc, mentre que el seu principal rival, Sam Bird, sortirà des del tercer. Per una altre banda, els altres tres aspirants, Felipe Nasr, James Calado i Stefano Coletti, sortiran més retrassats en el 9º, 19º i 17º lloc respectivament. Recordem que Calado té una penalitat de cinc llocs i per això sortirà tan endarrere. Per finalitzar, els dos catalans, Dani Clos i Sergio Canamasas, tot i haver començat molt endavant, al final han acabat 11º i 13º respectivament, i tenen una bona oportunitat per puntuar demà.