We don't miss anything!


Entre les aigües de Monza, Da Costa aconsegueix la pole

2013-04-07 09:38

 

En una sessió d’entrenaments passada per aigua que ha dominat durant molta estona Kevin Magnussen, finalment, el danès només ha sigut 3er ja que Da Costa ha aconseguit una primera posició guanyada, seguit de Vandoorne autor de la pole d’ahir i guanyador de la cursa d’ahir també.

per: Arnau Viñals Vendrell

La sessió començava altre cop amb la pluja, a diferencia de l’altre sessió de classificació, aquest cop han sortit tots els pilots de cop, sense quedar-se cap a box. De seguida Aleshin que sortia el primer de boxes venia amb els tres sector més ràpids i és ficava primer, de seguida Vandoorne amb un increïble 3er sector li treia aquesta posició, però darrera venien els dos DAMS i Norman Nato es ficava primer seguit de Kevin Magnussen però Aleshin tornava a ficar-se primer tot i el trànsit que tenia al seu davant, tot i això Foresti sorprenia a tothom ficant-se primer.

Aquesta situació era deguda a que el pas dels pilots per la pista la feia millorar cada volta i per tant, cada volta era millor i per això hem tingut a molts pilots diferents a la primera posició.

Però al cap de deu minuts de sessió, podíem comprovar clarament com Magnussen era molt més ràpid a cada volta, en conseqüència de que el danès de DAMS havia sortit més tard que els altres pilots rivals a la pole.

Els pilots arribant al equador de la sessió s’aturaven a box per canviar de pneumàtics. A diferència d’ahir en que molts pilots van canviar el pneumàtic de pluja pel de sec, aquest cop no era possible, ja que estava plovent al circuit de Monza, per tant els pilots canviaven els pneumàtics de pluja per uns altres de pluja més nous. Com a dada important, tenim a 12 pilots amb només un segon de diferència entre ells. Com que la majoria dels pilots s’havien aturat a l’hora i com dèiem encara plovia, la pista havia empitjorat, i els pilots no podien millorar els seus temps, que eren 2 segons més lents que les seves últimes voltes.

No ha sigut fins al cap d’uns minuts, que tots els pilot ja eren a pista, que els temps han començat a ser més ràpids. Da Costa era el primer en trencar el temps de Magnussen, Vandoorne encara venia més ràpid, i el de DAMS no podia fer res ja que tenia trànsit davant seu.

Da Costa, Vandoorne i Magnussen, era la lluita per la “pole” quan només restaven 3 minuts.

A menys d’un minut pel final, entrava la por i Melker venia amb el millor primer sector absolut, però no li servia de res. Vandoorne ja es conformava amb la segona posició i s’aturava al box.

Finalment “pole position” per el màxim candidat al títol, Antonio Félix da Costa que aconseguia baixar del 1.48.

—————

Retorna