We don't miss anything!


Els nous pneumàtics durs debutaran a Malaisia

2013-03-18 15:38

El compost més dur de Pirelli per a aquest 201 farà el seu debut a Malaisia, amb un nou color. El pneumàtic dur, de color taronja, que es combinarà aquest cap de setmana amb l'altre compost de sec, els pneumàtics mitjans, que ja vem veure'ls a Austràlia. Els dos compostos més durs de Pirelli, són ideals per les extremes temperatures i l'abrasiva pista de Malaisia. Sepang és també com bé es sap, un lloc en que l'aigua sovint visita el Gran Premi, i per suposat, Pirelli també els portarà a allà, amb els intermedis (verds) i els de pluja extrema (blaus).

per: Arnau Viñals Vendrell

Declaracions del director de Pirelli Motorsport, Paul Hembery:

“Ens agradaria descriure Sepang com la genialitat "extrema", en termes de clima i situació de la pista. Per primer cop veurem els nous pneumàtics durs (taronja) en competició, que amb aquest color, són molt més fàcils de distingir que els mitjans (blancs) a la televisió. Tenim l'expectativa de que es tornaran a fer 3 aturades, però podria ser que hi hagui alguna mñes si la pluja, torna a dominar l'acció.”

Declaracions de l'ambaixador de Pirelli:

Jean Alesi: “Vaig formar part del primer Gran Premi de Malaisia, l'any 1999, i recordo el gran repte que era per els pilots i els cotxes, físicament és un del que més demana a les curses del calendari. Com Albert Park, Sepang no es pot denominar com un circuit "típic".”

Els pneumàtics a partir del Circuit:

  • Malaisia és un dels circuit més abrasius del any, on això provoca, el per què Pirelli vagi amb els dos compostos més durs.
  • El pneumàtic mitjà (blanc) és 0.4-0.5 segons més ràpid que el dur del any 2012.
  • L'últim any, els compostos durs i mitjans van ser els escollits per l'edició del 2012. Els cinc primers pilots van realitzar una estràtegia de 3 aturades: Intermedis, Pluja extrema, intermedis, sec. Bruno Senna que va acabar quinzè va fer quatre aturades.

Notes técniques:

  • Malaisia és un lloc en que demana molt als pneumàtics, a la zona lateral; és el segon lloc on més damanda hi ha d'això, després de Catalunya. 
  • Les sessions del Gran Premi de Malaisia en el passat han sigut freqüentment interrumpudes per la pluja extrema.  Els pneumàtics intermedis i de pluja extrema d'aquest any, amb un redisseny nou, ajuda a millorar la tracció i els "aqua planings".

Els pneumàtics escollits pel que fa l'any:

  PZero Vermell PZero grocs PZero Blancs PZero Taronjes
Austràlia Super Tous   Mitjans  
Malaisia     Mitjans Durs

 

—————

Retorna