El TERMCAT publica la terminologia de l’automobilisme i la Fórmula 1

2013-05-08 22:13

El TERMCAT publica en línia el Diccionari d’automobilisme, que recull més de 200 termes rellevants d’aquest esport de motor. A més, i coincidint amb la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya, del 9 al 12 de maig, ofereix també la consulta d’una quarantena de termes seleccionats en el tríptic Termes de la Fórmula 1.

per: Arnau Viñals Vendrell

Tant el diccionari com el tríptic presenten les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès de termes com ara box, brífing, escuderia, graella de sortida, pàdoc, posició preferent o tanda. El corpus terminològic de base prové del Diccionari general de l’esport, editat pel TERMCAT l’any 2010, i ha estat revisat per especialistes de la Federació Catalana d'Automobilisme i del Circuit de Catalunya.

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d’automobilisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Termes de la Fórmula 1 [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. 1 tríptic.