We don't miss anything!


El mercat de pilots embogeix

2012-10-15 17:50

Escrit per: Sergi Ruiz     @sergyrs13

Felipe Massa visita el podi després de dos anys

Cada dia que passa es van resolvent més incògnites sobre la graella de la temporada 2013. Els primers moviments del mercat de pilots van succeir fa unes setmanes amb els inesperats anuncis dels fitxatges de Lewis Hamilton per Mercedes i de Sergio “Checo” Pérez per McLaren, i la retirada definitiva de Michael Schumacher, però aquestes últimes hores el mercat ha començat a bullir de nou.

Després de les dues grans curses de Felipe Massa, Luca Cordero di Montezemolo, president de Ferrari, es reunirà demà amb el pilot brasiler per decidir el seu futur, que tot fa pensar que renovarà per una temporada més. Massa ha estat molt qüestionat durant aquesta temporada a causa dels mals resultats aconseguits, però amb les dues grans actuacions en el  Gran Premi del Japó on va quedar segon, pujant al podi després de dos anys, i en el Gran Premi de Corea on va quedar quart per darrera de Fernando Alonso. 

 

Relacionat amb l’escuderia de Maranello, avui els companys de la BBC Sports han informat que Ferrari té signat un pre contracte amb el pilot de Red Bull Sebastian Vettel, pel qual el bicampió alemany arribaria a l’Scuderia l’any 2014 i compartiria equip amb Fernando Alonso com a mínim fins el 2016, any que finalitza contracta l’asturià. Aquesta informació ha estat desmentida pel cap de Red Bull, Cristian Horner, ha assegurat que Vettel continuarà amb l’escuderia de la beguda energètica més enllà de 2014. Montezemolo també ha assegurat que la notícia és falsa i ha argumentat que “no vol dos galls en el mateix galliner, sinó dos pilots que corrin per Ferrari i no per a ells mateixos”.

 

Un altre pilot que sembla que té el seu futur assegurat per l’any que ve és el francès Romain Grosjean. Eric Boullier, cap de l’equip Lotus-Renault, ha assegurat que “el contracta està preparat i només és qüestió de trobar el moment per signar-lo”.  

 

Al finalitzar el Gran Premi de Corea també va saltar el rumor sobre el possible fitxatge de Nico Hulkenberg, actual pilot de Force India, per Sauber acompanyant al mexicà Esteban Gutiérrez. De confirmar-se aquest rumor, significaria l’acomiadament del japonés Kamui Kobayashi

 

El fitxatge de Hulkenberg per Sauber també significaria un lloc buit a Force India que podria comportar, segons s’ha comentat aquestes últimes hores, el retorn d’Adrian Sutil al món de la Fórmula 1 i a l’escuderia india després d’haver-la abandonat l’any 2009.

 

Un altre pilot que ha sonat per estar al volant d’un Force India és el català Jaume Alguersuari, actual provador de pneumàtics per Pirelli. Alguersuari, que va ser acomiadat de l’escuderia Toro Rosso al desembre del 2011, ha assegurat que ofertes de tres equips per tornar a ser pilot titular la temporada 2013. Entre aquests tres escuderies hi trobem Force India, amb la qual va mantenir contactes durant el Gran Premi de Catalunya, Sauber i una tercera de la qual no se’n sap res.

 

Així doncs encara haurem d’esperar unes quantes setmanes per saber de manera oficial la configuració final de la graella per la temporada 2013, que es preveu tan emocionant com la d’aquest any.

—————

Retorna