We don't miss anything!

El campionat de la Formula 3, arriba a “l'equador” i és hora de fer balanç

2013-06-23 10:45

La Fórmula 3 Europea completa ja la meitat de la temporada amb els equips i pilots amb ganes de descans,  amb l'estiu ja es aquí. I és el punt perfecte, per reflexionar .

per: Andreu Rius Riu

Aquest 2013 s'han ja, disputat moltes curses, i de moment tenim dos candidats al títol. Un és Raffaele Marciello, el pilot italià del que em sentit a parlar tant aquests últims mesos i Felix Rosenqvist que no perd el fil, i vol lluitar fins al final per aconseguir el mundial. El de Prema Powerteam i el suec amb l'escuderia kfzteile24 Mücke Motorsport han aconseguit ser els candidats al “millor títol  de la historia de la F3”  diuen ells. Destacar que en aquesta cursa per aconseguir aquest campionat no si apropa qualsevol pilot, nomes els millors. Tots dos pilots tenen molta experiència en la Fórmula 3, i, no dir menys dels dos equips que s'han nombrat abans; 14 de les 15 carreres disputades, les ha guanyat una d'aquestes dos escuderies.

En el campionat per equips, els de Prema Powerteam van primers i la gent de Mücke segons.

Raffaele Marciello va tenir un començament gairebé perfecte a la temporada al guanyar la primera cursa del campionat a casa, Monza. I, això no és tot, el pilot de l'acadèmia Ferrari també va guanyar la tercera ronda del cap de setmana a Itàlia. D'aquell circuit, ja sortia líder del campionat. A Silverstone i Hockenheim el jove talent de 18 anys, va ampliar el seu avantatge amb tres victòries consecutives. Després de la tercera ronda a les Brands Hatch els punts guanyats no van ser acceptats a causa d'irregularitats tècniques, i dues setmanes més tard, al Red Bull Ring, va haver de fer front al seu primer cap de setmana de carreres sense cap victòria.

Felix Rosenqvist, en canvi, va necessitar el seu temps per posar-se en marxa. A Monza, el pilot de 21 anys va anotar només 12 punts. Dies més tard va aconseguir guanyar carreres a Silverstone , Hockenheim i al Red Bull Ring. Gràcies aquesta espectacular actuació, és va convertir en el primer pilot de la historia a la Fórmula 3 en haver celebrat un triplet de victòries.

Amb aquests èxits, Rosenqvist, que fins fa ben poc estava tancat de manera significativa en el campionat, és col·locava segon, ara però a nomes 27,5 punts de l'italià.

L'Austríac Lucas Auer de Prema  i el britànic Alex Lynn també de la mateixa formació actualment ocupen els   llocs de tercer i quart en el campionat. A part de Marciello, tots dos són nous fitxatges de Powerteam Prema. No obstant això, van tenir èxit en la demostració de les seves habilitats en diverses ocasions i és van adjudicar podis. L'únic pilot de Prema, a l'espera del seu primer gran èxit és Eddie Cheever. Els millors resultats fins al moment són dues vuitenes posicions. El fill de l'ex-pilot de F1 i corredor de l'Indy Car, ocupa la  16 º posició al campionat de pilots.

Així doncs s'espera un final de campionat molt emocionant per part d'aquests dos pilots que no és deixaran  vèncer fàcilment i competiran fins l'última cursa. Haurem de veure qui ho fa més bé i comet menys errades per saber qui té opcions, recordem que la F3 no tornarà fins després de l'estiu.

Sigui com sigui, a  Formula Ràpida, els mostrarem tota l'actualitat d'aquesta competició.