We don't miss anything!


Domini català a moto3

2013-08-18 17:57

Rins, s'ha adjudicat la cursa a Indianapolis, rodant a un alt ritme fent valer la pole assolida ahir. Al podi l'han acompanyat Màrquez i Viñales, completant així un podi català.

Per: Gerard Rius

La cursa de moto 3 ha estat molt disputada, la pole assolida ahir per Alex Rins li ha sigut molt útil, la sortida ha estat molt moguda i això li ha fet perdre la primera posició, que l'han ocupat molts pilots durant la cursa. A falta de 22 voltes, al capdavant de la cursa hi havia un grup molt ampli, amb unes diferències mínimes entre cada posició, a cada volta, les posicions eren diferents.

Amb només dues voltes, tot això ha canviat, a causa de l'abandonament de l'australià Miler, que ocupava la cinquena posició, els tres primers classificats s'han distanciat de la resta de competidors. Aquest grup inicial estava format per Viñales, Màrquez i Rins, que s'ha mantingut així durant tota la cursa.

Hi ha hagut una batalla per la primera posició molt disputada amb canvis de lloc constants.

El grup perseguidor, de la quarta posició a la setena, no estava gaire lluny, liderat per Jonas Folger, marcava voltes ràpides constantment així apropant-se al grup capdavanter a menys de tres segons. Tot i així, l'alt ritme que marcaven els tres primes classificats, feia mantindre la distància entre els dos grups.

A quinze voltes per la conclusió, Rins, era primer, recuperant així la primera posició perduda a la sortida, segon era Viñales i tercer, Màrquez, que ja restava 3 segons i mig al grup segon.

El líder del campionat, Luis Salom, no ha destacat, rodant a la sisena posició durant la gran part de la cursa finalment ha estat cinquè, cosa que és bona per a Viñales, que li ha retallat una quantitat discreta de punts a la classificació del mundial, només tres punts.

A falta de deu voltes, el català Viñales, ha tingut una falta de concentració que sortosament no li ha costat mig segon, i pràcticament també la lluita per la victòria final. El grup capdavanter en aquell moment només estava format pels catalans Rins i Màrquez, que estaven separats per dues dècimes.

A falta de cinc voltes, Maverick Viñales, a partir de voltes ràpides, ha atrapat al grup líder, així endinsant-se altre cop a la batalla per endur-se la cursa.

A falta de només tres voltes, Salom, s'ha posat les piles, així avançant a Sissis, col·locant-se cinquè. El mateix ha fet Màrquez, que ha avançat a Rins robant-li la primera plaça però Rins que no s'ha donat per vençut, li ha tornat l'avançament. Aquesta lluita l'ha vist Viñales, des de la tercera posició, veient-se incapaç d'atrapar-los.

Rins, ha guanyat la cursa, molt merescudament, Màrquez ha estat segon i l'ultim calaix del podi l'ha ocupat Viñales. Quart ha estat Folger, cinquè Salom i sisè Sissis.

D'aquesta manera ha acabat la cursa de moto3, amb un triplet català.

 

 

—————

Retorna