We don't miss anything!


Després de la cursa més emocionant, Viñales campió

2013-11-10 11:51

La cursa més important de Moto3, s'ha disputat al circuit de Xest, on s'ha vist la cursa més disputada i emocionant del campionat, on, el qui ha estat líder durant tot el campionat, Salom, ha caigut, Rins ha lluitat fins el final, però, Viñales, ha estat el més fort i finalment, s'ha endut el campionat.

Escrit per: Gerard Rius

La sortida li ha anat bé a Salom, que s'ha col·locat primer, però li ha durat poc, amb tres revols Viñales li ha pres aquest lloc.

Rins, que sortia des de la pole, ha perdut dos posicions i s'ha col·locat tercer, tancant el grup capdavanter, que amb 3 voltes s'ha distanciat dels perseguidors.

A falta de 20 voltes, una lenta volta dels tres primers classificats, ha fet que dos pilots s'afegissin al grup dels escapats, Folger i Miller.

Durant tres voltes, no hi ha hagut acció, però a falta de 17 voltes per saber el campió del món, Salom, el líder provisional, ha avançat a Viñales, posant-se primer, cosa que desafavoria a Viñales, que és inferior als finals, però Viñales, no s'ha donat per vençut i li ha tornat l'avançament, cosa que a 14 voltes pel final, el col·locava lider del mundial.

Mentre es veia una de les lluites més disputades, Niklas Ajo que ocupava la quinzena posició ha patit una caiguda, igual que Livio Loi, que no han pogut finalitzar la temporada acabant cursa.

Quan faltaven 10 voltes, s'han començat a veure avançaments, Rins ha fet una gran volta i s'ha col·locat primer seguit se Viñales i Salom. Quan Salom ha volgut recuperar posicions, ha patit una caiguda, que l'ha fet caure fins el setzè lloc. Salom havia ocupat la primera posició durant tot el campionat i ara s'havia quedat fora de la batalla pel mundial. Ha tingut molta mala sort.

A partir d'aquesta gran notícia, el grup capdavanter, ha passat a ser format per Viñales, Rins, Folger i Miller. Aquest últim, ha patit una caiguda a falta de 5 voltes, i ha deixat el grup format per només 3 pilots, dos dels quals es jugaven el mundial.

S'esperava un final de cursa molt disputat i imprevisible.

Quan quedaven ja 3 voltes, Rins ha aconseguit superar a Viñales, Folger era tercer.

Els equips estaven patint molt, veient com Rins aguantava el primer lloc que li donava el mundial, amb dos revolts Maverick Viñales, ha avançat a Rins i s'ha posat primer.

A la recta principal, Rins ha avançat a Viñales, i al mateix lloc que a la volta anterior Viñales l'ha tornat a avançar, ja definitivament, malgrat els esforços de Rins.

Després del final més emocionant de la història de moto3, Viñales s'ha proclamat campió, davant de Rins que finalment ha estat tercer.

 

—————

Retorna