De Vries fa la pole a Spa-Francorchamps també

2014-05-31 11:04

Nyck de Vries el actual líder del campionat de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup ha aconseguit la seva segona pole position aquest any a la categoria al traçat belga de Spa-Francorchamps. L’acompanyarà a la primera fila Kevin Jörg dominador del Grup B. El segon classificat al campionat, Bruno Bonifacio només ha finalitzat vuitè.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Com sempre la classificació de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup s’ha dividit en dos grups amb sessions de 15 minuts. En el Grup A trobem a un total de 20 pilots: Hubert, Romanov, Orudzhev, Amweg, Aitken, Pizzitola, Cassidy, De Vries, Villemi, Olsen, Ramsay, Gachet, Zaruba, Graham, Korneev, Nandy, Moreno, Vivacqua, Capitanio i Hughes.

 

La classificació del Grup A s’ha iniciat amb els Prema Powerteam de Dennis Olsen i Hans Villemi com a els primers a sortir a pista, l’últim a sortir a pista era el Fortec d’Aitiken. Olsen començava liderant la classificació des d’un bon principi tot i que al completar-se la primera volta ràpida per tothom, Simon Gachet (Arta Engineering) era qui liderava el grup amb 7 dècimes d’avantatge respecte Ambeg (ART Junior Team) i Olsen.

 

Ens aproximàvem a meitat de sessió i Olsen tornava al primer lloc seguit per Amweg i de Vries (Koiranen GP). A falta de 5 minuts pel final, De Vries aconseguia prendre el liderat i distanciar-se d’Olsen i Orduzhev (Tech 1 Racing). A partir d’aquí els temps no van millorar deixant el temps a batre en un 2:17.058. Els 5 primers classificats eren: De Vries, Olsen, Amweg, Orduzhev i Pizzitola.

 

En el Grup B trobem a Panis, O’Keeffe, Parry, Rump, Schothorst, Malja, Jörg, Tveter, D’Agosto, Bonifacio, Albon, Allen, Deletraz, Chudleigh, Isaakyan, Armand, Leclerc, Bosak, Evstigneev i Owens.

 

Amb el semàfor en verd igual que al Grup A, els primers en sortir eren els Prema Powerteam, en aquest cas, Bonifacio i Bosak. El mateix Bonifacio, actualment segon en el campionat, ha estat qui ha començat liderant la classificació des d’un bon inici, tot i que al completar tothom volta ràpida, era Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) qui aconseguia la primera posició.

 

A mitjans de sessió, Jörg seguia liderant seguit per Albon (KTR), Panis (ART Junior Team), Malja (Josef Kaufmann Racing) i Bonifacio. El lideratge de Jörg era gràcies a estar dels últims en quant marcar la volta ràpida, però tot hi això encara estava a dues dècimes del temps de De Vries a falta de 5 minuts pel final de la sessió. Però ningú aconseguia millorar el temps del líder del campionat que s’emporta la seva segona pole a la categoria aquest any.

 

Resultats Top 10: De Vries, Jörg, Olsen, O’Keeffe (ART Junior Team), Amweg, Albon, Orduzhev, Bonifacio, Pizzitola i Panis.

 

La cursa 1 tindrà lloc a les 14:05 de la tarda, hora central europea.