We don't miss anything!


Will Power trenca la seva mala ratxa

2013-08-26 01:00

Escrit per: Òscar Daniel

Els pilots de la IndyCar han estat rebuts per unes condicions meteorològiques molt bones per les 85 voltes. A la sortida, Charlie Kimball xocava amb un altre pilot i el seu cotxe s’ha quedat aturat a la sorra, causant la primera bandera groga de la cursa (l’han pogut portar a box, però ha perdut una volta). Franchitti mantenia la primera posició, per davant de Dixon, Power, Hunter-Reay, Castroneves i Rahal. Josef Newgarden també ha tingut problemes a la sortida i ha hagut d’entrar a box per reparar, però ha perdut sis voltes. A la rellançada, Bourdais ha xocat amb Marco Andretti. Will Power ha intentat avançar a Scott Dixon, però el neozelandès no li ha deixat cap espai i l’australià ha perdut posicions amb Ryan Hunter-Reay i Helio Castroneves. Ha estat un rellançament molt intens, i Tony Kanaan ha remuntat fins la P7, desprès de sortir a la P16. La calma ha durat poc, un incident en que Justin Wilson s’ha quedat aturat a la pista ha causat un nou període de bandera groga a la volta 8, cosa que alguns pilots del darrere han aprofitat per aturar-se i fer una estratègia diferent.

El següent rellançament ha estat força més tranquil; Will Power ha tornat a avançar a Helio Castroneves per la P4. A la volta 16, Bourdais protagonitzava una nova acció dolenta, xocant amb Simona de Silvestro a la forquilla. El cotxe de Simona quedava aturat al mateix lloc que el de Justin i un altre cop teníem un període de bandera groga a tot el circuit. El pit lane s’ha obert a la volta 19, tots els pilots que no s’havien aturat encara, ho han fet en aquest moment, excepte Ryan Hunter-Reay que ha agafat el liderat amb rodes velles. Al rellançament, Josef Newgarden ha estat colpejat per Tony Kanaan, un altre cop a la forquilla i teníem un nou Pace Car per les mateixes raons. Tony Kanaan ha rebut un Drive-Through. Charlie Kimball ha pogut retornar a la volta del líder. Ryan Hunter-Reay ha hagut d’aturar-se per posar més combustible, perdent un munt de llocs i caient fins la P20.

A la volta 25 la cursa ha estat represa, d’una manera boja un altre cop. James Hinchcliffe ha perdut l’avantatge que havia guanyat aturant-se abans desprès de rebre un cop de Sebastian Saavedra. A la volta 30, hi havia trossos de cotxe a la pista i era el cinquè cotxe de seguretat. Encara quedaven 55 voltes pel final i la cursa estava plena d’incidents. Justin Wilson era el nou líder, per davant de Scott Dixon, Will Power, Dario Franchitti, Ed Carpenter i Helio Castroneves (però hi havia una barreja d’estratègies). A la volta 44 hi havia una interessantíssima lluita pel liderat entre Scott Dixon i Will Power, mentre que Castroneves era avançat per Andretti a la P4. Will Power s’aturava a la volta 45 per anar més ràpid amb rodes noves, però Dixon s’aturava a la volta següent, sortint just per davant de Will Power i Justin Wilson, que portava el compost tou i s’ha unit a la lluita. James Hinchcliffe era el nou líder, i estava intentant fer només una aturada més.

Josef Newgarden xocava a la volta 65, causant una nova bandera groga general. Els pilots que encara no havien fet la última aturada, ho feien, Will Power ha fet una aturada més ràpida que Scott Dixon, agafant el liderat de la prova, però Dixon ha colpejat una roda que portava un mecànic del Team Penske (enviant el mecànic pels aires). A la represa, Scott Dixon ha tornat a col·locar-se líder, però rebia un Drive-Through que arruïnava la seva cursa. Power era primer, per davant de Franchitti, però l’escocès ha estat avançat per Wilson. A la volta 78, la cursa gairebé s’havia acabat, Briscoe es pujava per sobre del cotxe de Kimball, que feia una virolla i accelerava quan venien la resta de pilots, causant un nou incident i un nou període de bandera groga. La cursa s’ha reprès quan faltaven 5 voltes, i Power ha mantingut el liderat. Sebastian Saavedra ha tingut un fort accident, però el seu cotxe ha quedat fora de la pista i la cursa ha pogut continuar. Will Power ha obert forat i ha guanyat la seva primera cursa aquesta temporada.

 

P Pilot Dif.
1 Will Power ---
2 Justin Wilson 1.193
3 Dario Franchitti 3.4038
4 Marco Andretti 4.1266
5 Simon Pagenaud 4.7042
6 Ryan Hunter-Reay 5.1074
7 Helio Castroneves 8.5383
8 James Hinchcliffe 9.0231
9 Simona De Silvestro 9.2858
10 Sebastien Bourdais 11.2082
11 Graham Rahal 12.0359
12 Tristan Vautier 15.1056
13 Tony Kanaan 17.7606
14 EJ Viso 18.5207
15 Scott Dixon 20.2165
16 JR Hildebrand 20.7611
17 Ryan Briscoe 29.4788
18 James Davison 43.7768
19 Ed Carpenter 1 LAPS
20 Charlie Kimball 2 LAPS
21 Sebastian Saavedra 4 LAPS
22 Lucas Luhr 4 LAPS
23 Takuma Sato 18 LAPS
24 Josef Newgarden 29 LAPS
25 James Jakes 57 LAPS

 

—————

Retorna