We don't miss anything!


Catalunya podria quedar-se sense GP el 2014

2013-03-25 10:20

Catalunya sembla que entraria a l’alternança de Circuits amb València, segons declaracions recents del President Valencià.

per: Arnau Viñals Vendrell

El Circuit de Catalunya tornar a tenir la polèmica d’aquets últims anys sobre el Gran Premi de Fórmula 1. El traçat vallesà que té contracte amb la FOM fins el 2016, veu com la idea de l’alternança amb València torna a ser una realitat, ja que segons premsa Catalana en aquestes últimes setmanes,  el President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, s’hauria trobat el 20 de Febrer amb el mandatari de la Fórmula 1, Bernie Ecclenstone, per tal de negociar l’entrada del Circuit Valencià, de nou en el campionat del món de Fórmula 1 a partir de l’any que ve, executant així l’alternança de circuits.  Ara bé, el Gran Premis s’anomenaria Gran Premi d’Europa i no pas Gran Premi d’Espanya, que és tal i com s’anomena el Gran Premi disputat a Montmeló.

Aquesta notícia no era pas esperada per ningú, ja que el Govern Valencià que té tants deutes, (més que la Generalitat de Catalunya), deixava per alt el Gran Premi. Però sembla ser que València esta disposada a pagar, això si, a pagar la mateixa quantitat de diners que paga Catalunya, 17 milions d’euros.  Aquest pagament sembla ser que l’efectuaria l’Ajuntament de València, però el circuit, mai ha superat la quantitat d’espectadors del traçat català i el Gran Premi els hi ha sigut sempre molt deficitari, tot i el Gran Impacte econòmic que té a la zona.

Catalunya però no ha dit res al respecte però el President del Consorci ja va dir anteriorment que el Circuit té contracte amb la FOM fins al 2016 i que no tenen res pactat amb València.

El Circuit volent o no, ja preveia aquesta situació i per això aquest any ha rebut l’ajuda de 4 milions d’euros de l’Ajuntament de Barcelona i d’un milió més per part de la Diputació, per tal de salvar el Gran Premi.

—————

Retorna