Cap de setmana agredolç a Monza per Dani Clos

2013-09-09 11:29

La novena ronda a Monza ha tingut un gust agredolç per al pilot Dani Clos. Després de les passades rondes a Hongria i Bèlgica, Clos arribava a Itàlia amb ganes de puntuar i donar el màxim de si mateix.

Escrit per: Eric Calduch

Però el cap de setmana s'ha presentat ple d'alts i baixos, incidents totalment aliens a ell, que tot i així, ha signat la seva actuació, una vegada més, amb múltiples avançaments en pista i grans remuntades en el mític traçat italià, deixant clar que és un pilot que no es rendeix davant les adversitats.

Divendres a Monza començava amb un excel·lent setè lloc en els entrenaments qualificatius. El pilot demostrava amb aquesta setena plaça a la graella, la seva total adaptació a l'equip MP Motorsport i al monoplaça. Però, en les posteriors verificacions dels entrenaments qualificatius, els comissaris detectaven que en el seu monoplaça faltava mig litre de combustible per arribar al mínim reglamentari i sancionaven a Clos, perdent la setena posició obtinguda i desplaçant-lo fins a l'últim lloc de la graella.

En la cursa de dissabte, Dani Clos, feia una magnífica sortida des de la darrera posició de la graella, col·locant-se en dinovena posició. Però a la segona volta, un accident múltiple a la primera xicana, no el va poder ser evitat Clos, havent d'entrar a boxes per canviar l'aleró davanter. Finalitzada la seva parada, entrava a pista amb una volta perduda i en última posició, però marcant temps propers als de la volta ràpida, fent que pogués finalitzar en divuitè lloc.

Diumenge, en la segona cursa, Clos ha tornat a fer una gran sortida, guanyant sis posicions abans d'arribar al primer sector, protagonitzant una gran remuntada i avançaments que el col·locaven en la desena posició abans de finalitzar la primera volta. Després d'una dura baralla des de la setena volta amb Canamasas, es col·locava en la novena posició en la novena volta. Així entrava en una lluita amb Cecotto per la vuitena posició, quedant-se a 0,5 del veneçolà després de passar la bandera de quadres.

Dani Clos: "Ha estat un cap de setmana bastant dur. Arribava amb moltes ganes a Monza i semblava que tot anava bé. La classificatòria de divendres va ser molt bona, estàvem entre els set primers i per un error de mig litre en el dipòsit he estat desqualificat, els comissaris han decidit sancionar-me i relegarme a l'última posició de la graella."

"D'aquesta manera, la cursa de dissabte es presentava molt complicada sortint l'últim. Perquè sempre que surts des del darrere alguna cosa et pot passar, tens més possibilitats de trobar algun incident davant i això és el que ha passat, no vaig poder evitar un accident que va ocórrer en la primera xicant. Sabíem que teníem molt bon ritme per estar entre els cinc primers, però les carreres no surten sempre com volem."

"La carrera d'avui, ha estat força positiva. Sortint des de la divuitena posició he acabat novè. He avançat set o vuit cotxes a la sortida i el ritme en carrera ha estat molt bo. Espero poder estar a Singapur i puguem fer una ronda neta."

Dani Clos Media