Canvis del reglament pel 2013

2013-01-02 21:47

Escrit per: Arnau Vinyals    @vinyi_arnau96

L'organització cada vegada vol més espectacle i per això canvien les normes cada any, per millorar l'espectacle i obligar als equips ha canviar el seu cotxe d'una manera o altre.

Aquest any hi haurà tres tipus de canvis a la Formula 1 els tipics de Pilots i Equips, els de pneumàtics i els canvis tècnics.

Primer de tot la FIA ha assegurat proves "més dures" per comprovar la flexibilitat dels alerons davanters, a més a més el pes del cotxe ha pujat de 640 Kg a 642 per compensar els nous pneumàtics Pirelli que aquest 2013 seran més pesants.

Uns pneumàtics que es tornaran a degradar amb fàcilitat,  s'escalfaran més ràpids i permetran anar més ràpid.

Tornant a la qüestió tècnica, els alerons amb "forma d'anec" que tant poc han agradat a la FIA i els seguidors de la Formula 1, s'eliminaran. El que també s'elimina és aturar el cotxe a la Pista en cas de força major, que ja no és penalitzarà.

Per raons de seguretat, segons el nou reglament, el DRS no es podrà utilitzar lliurament a qualsevol indret de la pista durant les sessions de Lliures i Classificació, i s'utilitzarà a les mateixes zones que programin per la cursa.
Els tocs de queda s'han reduit de 4 a dos (dies), però en hores s'ha ampliat, de sis a vuit hores.

I ja per acabar parlem del sistema de classificació, ja que amb la retirada d'HRT al campionat, durant la primera i la segona sessió de Classificació (Q1, Q2) s'eliminaran 6 pilots per sessió en comptes de 7 com es feia anteriorment.