We don't miss anything!


Calado guanya l’última cursa i Russian Time es proclama campió de la GP2 2013

2013-11-03 11:06

James Calado ha guanyat l’última cursa de la temporada de la GP2 Series al circuit del Yas Marina a Abu Dhabi, gràcies a la seva bona sortida. A més a més, Russian Time s’ha endut el campionat d’equips amb la quarta posició de Sam Bird.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Una sortida impressionant de Calado (ART Grand Prix) que de seguida s’ha ficat primer i que Cecotto (Arden International), que sortia des de la posició preferent, era tocat per Felipe Nasr (que trencava l’aleró), fent així que Dani Clos es fiqués segon seguit del campió d’enguany, Fabio Leimer (Racing engineering). Abt (ART Grand Prix) els seguia seguit de Bird (Russian Time), Ericsson (Dams), Trummer (Rapax) i Canamasas (EQ8 Caterham Racing) tancant la zona de punts a la primera volta. També feia una molt bona sortida Stefano Coletti (Rapax), de la vintena a la desena posició. El cotxe de seguretat però ha aparegut degut a un accident entre Alexander Rossi (EQ8 Caterham Racing) i Felipe Nasr (Carlin) al revolt 3 durant la primera volta.

En marxar el Safety Car,  Bird avançava a Daniel Abt i Stefano Coletti i Julián Leal (Racing Engineering) ho feien amb Joylon Palmer (Carlin), pujant a la novena i desena posició. Mentrestant, Calado s’apuntava la volta ràpida en cursa i Nasr era penalitzat amb un Drive Through per l’accident amb Cecotto al primer revolt.

A meitat de cursa, amb la lluita per la quinzena posició entre Richelmi (Dams) i Lancaster (Hilmer Motorsport), el de Dams no li deixava espai per realitzar el revolt 9, provocant que el de Hilmer impactés contra el  francès i el anglès quedés aturat amb el cotxe al mig de la pista, provocant el segon cotxe de seguretat de la cursa a 12 voltes pel final que, ha romania a pista dues voltes, deixant la cursa a 10 voltes pel final i amb un Sam Bird (recordem, l’únic Russian Time a la pista avui, després de la lesió de Dillmann ahir) que mantenia la quarta posició que donava el títol a Russian Time com a campiona de la GP2 Series perquè els 2 Carlins no eren a la zona de punts.

Al cap de dues voltes, la lluita per la desena posició ha estat molt aferrissada amb molts tocs amb Leal i Palmer que finalment, aquest últim s’ha fet amb aquesta posició. Però amb sis voltes pel final, Palmer començava a perdre posicions, el anglès tenia algun problema, segurament hidràulic, que ha provocat l’abandonament del anglès i el campionat a Russian Time.

La cursa s’ha acabat amb la victòria de James Calado que noh a pogut guanyarr el campionat però ha aconseguit dos podis aquest cap de setmana. Segon l’ha seguit Dani Clos en el seu millor cap de setmana després del seu retorn a la GP2. Tanca el podi el campió de la GP2 d’enguany Fabio Leimer que darrere seu ha tingut a Sam Bird que gràcies a la seva quarta posició ha proclamat campió al seu equip, Russian Time. Els segueixen: Abt, Ericsson, Trummer, Canamasas (primer cop que dos catalans puntuen en una cursa de GP2), Coletti, Leal, Rosenzweig, Haryanto, Berthon, Evans, Raimondo, Binder, De Jong, Nasr, Ghirelli, i Richelmi (que s’ha endut la volta ràpida i per tant Calado no podrà endur-se els dos punts addicionals). Retirats: Quaife-Hobbs, Palmer, Lancaster, Cecotto, Rossi.

 

—————

Retorna