We don't miss anything!


Bird s'endú la tercera pole de la temporada

2013-08-23 16:34

Sam Bird ha aconseguit la primera posició per a la cursa 1 de demà de la GP2 Series al circuit d'Spa-Francorchamps, Bèlgica. El anglès ja en porta quatre de poles i amb aquesta posició si les condicions acompanyen i no hi ha cotxes de seguretat, és el principal candidat a pujar al esglaó més alt del podi. Pel que fa el líder del campionat, Coletti només ha acabat vintè i el seu màxim rival, Felipe Nasr, desè.

Per: Arnau Viñals Vendrell

La classificació com sempre apretada pels només 30 minuts de sessió, hem vist als Dams, a Dani Clos i als Arden International fer cua ja a falta de 2 minuts per l’inicí de la classificació, fet que remarca, el trànsit que tots els pilots han patit durant la classificació.

Durant el transcurs d’aquesta, s’ha pogut comprovar que l’important era realitzar un temps com més tard millor ja que la pista i els temps anaven baixant i millorant volta rere volta, pilot rere pilot.

A meitat de sessió, Sam Bird (Russian Time) i Fabio Leimer (Racing Engineering), candidats al títol, eren els qui estaven a les posicions capdavanteres. Una meitat de sessió dominada pel silenci durant uns minuts fins que Trummer (RAPAZ) que en aquells moments era el catorzè era el primer a tornar a pista amb el nou joc de pneumàtics per lluitar per la “pole position” que recordem, val 4 punts.

Una pole position que Adrian Quaife-Hobbs (Hilmer Racing) no podia aconseguir ja que rodava molt lent per el traçat belga, sembla ser que el anglès havia trencat la suspensió i per això rodava lent pel circuit fins arribar al pit lane, en que ha tardat 4 minuts per arribar-hi. Això només ha afavorit a Sam Bird per seguir mantenint la posició preferent. Però els últims dos minuts les coses s’han ajustat molt, Joylon Palmer (Carlin) s’apropava molt al temps del seu compatriota però no l’ aconseguia superar. Tampoc ho aconseguia el seu company d’equip que realitzava una increïble clavada de frens als últims revolts, els anomenats revolts del bus stop.

Finalment Posició preferent i quatre punts més per Sam Bird, el rei del dissabte juntament amb els Dams. Segon ha acabat Fabio Leimer,  seguit de Calado, Ericsson, Rossi, Berthon, Palmer, Richelmi, Canamasas que té una penalització de 10 posicions i per tant sortirà dinovè, darrere d’ell immediatament ha acabat Felipe Nasr, Leal, Dillmann, Evans, Trummer, Clos, Cecotto, Haryanto, Quaife-Hobbs, Coletti ha estat vintè el líder del campionat que porta tres caps de setmana nefastos i que apuntava a tornar a ser al davant aquest cap de setmana amb la primera posició pel matí, però finalment no ha estat així; Daniel de Jong ha estat vint-i-unè, seguit de Binder, Ghirelli i Abt que com ja acostuma a ser habitual tanca la graella.

—————

Retorna