We don't miss anything!


Dennis trenca la dinàmica francesa i es fa amb la pole a Bèlgica

2013-06-01 09:55

Jake Dennis ha trencat el domini de Matthieu Vaxiviere a Spa-Francorchamps a la classificació de la cursa del dissabte a la Formula Renault 2.0 Eurocup, on Vaxiviere només ha pogut fer 25é després de participar amb el Grup A i trobar-se així les condicions de la pista molt pitjors que els del Grup B, on Ocon ha estat cinquè i Rowland tercer, i per tant el francès de Tech 1 Racing veu com els seus perseguidors li podran retallar molts punts avui.

per: Arnau Viñals Vendrell

Com és tòpic i habitual el Circuit d’Spa-Francorchamps ha tornat a acollir la pluja a la classificació de la Formula Renault 2.0 Eurocup, que obria el cap de setmana de World Series a Bèlgica, i ha provocat, que es retardés l’inici de la classificació. Les condicions de la pista eren molt perilloses, hi havia molta boira al circuit, i no és podia veure absolutament res. I ha fet retardar la classificació dues hores i 25 minuts. Una classificació que es dividia en dos grup ja que els participants aquest cap de setmana en són 39.

Al Grup A, tenim a: Schothrost, Malja, Tunjo (Josef Kaufmann Racing), Silva (Koiranen GP), Gasly, Orudzhev, Vaxiviere (Tech 1 Racing), Pizzitola (ART Junior Team), Panis, Bailly (RC Formula), Abogado (Interwetten.com Racing), Merlo (Manor MP Motorsport), D’Agosto (KTR), Fuoco (Prema Powerteam), Joerg, Amweg (Jenzer Motorport), Ransay, Sasahara (Euronova) i Bosak (Atech Reid).

En el Grup B en són 19 els pilots: De Vries, Franzoni (Koiranen GP), Dennis (Fortec Motorsport), Baron, Ocon (ART Junior Team), Tereshchenko (Interwetten.com Racing), Wackerbauer, Rowland (Manor MP Motorsport), Vermont, Triman, de Narda (Arta Engineering), Kanamaru, Albon (KTR), Ghiotto, Bonifacio (Prema Powerteam), Siebert (Jenzer Motorsport), Amado (Euronova), Villemi (Atech Reid).

Amb només 15 minuts de sessió, els pilots s’han espavilat de seguida, i han sortit tots a pista immediatament en el Grup A, només es quedava tancat a box. Tot i que Orudzhev ha obert la taula de temps, Tunjo i Schothrost es ficaven líders a la primera tongada de voltes. A la segona tanda de voltes, Tunjo millorava el seu temps, i Orduzhev feia un error, es quedava aturat a la grava, però els comissari el podien tornar a pista i el jove rus s’aturava a box. Però un sorprenent Gasly superava el temps de Tunjo en 2 segons i tothom millorava els seus temps, fet que demostrava que els pilots ja havien creat una línia de cursa, perquè pocs minuts després D’Agosto millorava el temps de Gasly en 1.6 segons. I al últim minut de sessió, Tunjo es ficava primer amb els 3 millors sectors, seguit de Gasly i Vaxiviere. Tots tenien una volta més. Amb la bandera de quadres D’Agosto es ficava primer, però Gasly li treia la posició i poc després era Tunjo que feia el mateix i millorava el temps del francès en 1.8 segons marcant un temps de 2:26.099. Amb un líder del campionat, Matthieu Vaxiviére que només podia acabar sisè del seu grup.

Al Grup B l’inici de sessió ha estat semblant al del Grup A i els pilots es molestaven entre ells per aconseguir un espai per poder fer la volta ràpida en condicions. També hi havia una sortida de pista com en el Grup A, aquets cop va ser Bruno Bonifacio qui es sortia de pista. A la primera tongada de voltes ràpides, els pilots que sortien de més endarrere, tenien millor la pista, i per tant, és normal que trobem el top3 amb Albon, Dennis, i Villemi (convidat aquest cap de setmana). D’aquests, a la Següent volta, Dennis es ficava primer seguit de Rowland i  Vermont, això ja era la lluita directe per la pole ja que els 15 primers ja havien superat el temps de Tunjo. A l’últim minut amb un Dennis que seguia líder, Ocon era el primer en millorar el temps però Vermont i Dennis també els milloraven passant pels pèls a l’últim segon. Per tant, Dennis tenia una altre volta per reafirmar la seva “posició preferent”. Ocon però, no podia millorar el seu temps, i es quedava cinquè de la general. La pole era per Dennis seguit de Vermont i Rowland.

—————

Retorna