We don't miss anything!


Alonso fa la seva millor cursa

2012-06-25 13:54

Alonso ha donat una lliçó de fe i de pilotatge a València (Foto: Reuters)

Fernando Alonso ha protagonitzat en el circuit de València una de les millors carreres des que corre en la Fórmula 1. Ha fet una gran remuntada des de l'onzena posició que ocupava en l'engraellat de sortida i s'ha vist afavorit pels problemes que tenien alguns dels rivals més directes, com Sebastian VettelLewis Hamilton oRomain Grosjean. Ara passa a ser el nou líder del Mundial amb un avantatge de 20 punts sobre el segon classificat, que, atenció, és l'australià Mark Webber, que ha acabat en la quarta posició. Kimi Raikkonen ha acabat segon, davant deMichael SchumacherPedro Martinez de la Rosa ha estat dissetè.

Alonso comença bé

El Gran Premi d'Europa ha estat una de les curses més mogudes dels últims anys perquè han passat un munt de coses. A la primera part de la carrera Sebastian Vettel ha aprofitat la "pole" que ocupava en l'engraellat i que de mica en mica ha anat agafant avantatge als perseguidors.Fernando Alonso ha fet, com sempre, una bona sortida que l'ha deixat vuitè en acabar la primera volta, i després ha anat passant alguns dels rivals que tenia davant, com Hulkenberg iMaldonado. Allargant una mica el moment de la primera aturada a boxes, Alonso també ha aconseguit superar Raikkonen i Kobayashi.

Tot a favor de l'asturià


Quan la cursa ha cobert la primera meitat, Vettel era el líder, amb 20 segons d'avantatge sobreGrosjean, que havia superat Hamilton, i Alonso s'anava acostant al grup. L'accident deVergne i Kovalainen ha motivat l'entrada del cotxe de seguretat que molts pilots han aprofitat per fer la segona aturada per canviar pneumàtics. Els mecànics de Hamilton han tingut problemes i Alonso ha superat el pilot de McLaren. L'asturià, gràcies a una gran maniobra, també ha avançat Grosjean i ha passat a ocupar el segon lloc.

Cop de teatre pocs moments després: Sebastian Vettel ha hagut d'abandonar quan s'ha aturat el seu Red Bull, de manera que Alonso ha passat a ser el líder de la cursa. A partir d'aquell moment tota l'emoció de la carrera s'ha centrat en veure si el pilot de Ferrari podría conservar els seus pneumatics fins l'arrivada. Rera seu tenia Kimi Raikkonen, que ha aconsseguit avançar Lewis Hamilton, i una mica mes enrera Pastor MaldonadoAlonso ha pilotat amb molta cura evitant que els rivals se li acostessin, i ha pugut aconsseguir la seva segona victòria de la temporada. 

De cara al Mundial, la operació de Fernando Alonso ha estat perfecte ja que Lewis Hamiltonha hagut d'abandonar quan ha xocat amb Maldonado que el volía avançar. Ha estat com un regal per Michael Schumacher que d'aquesta manera ha acabat tercer. Es el primer cop que puja a un podi des del seu retorn a la Fórmula 1. Rera seu ha entrat Mark Webber, que gràcies a aquest resultat passa a ser el segon classificat en el Mundial, a 20 punts d'Alonso.

El pilot asturià ha arribat molt tard a la cerimònia del podi en la que se l'ha vist molt emocionat. Abans havia deixat el seu Ferrari guanyador al mig del circuit, i l'ha hagut d'anar a buscar un dels vehicles de direcció de cursa


Classificació:

1. Alonso Ferrari 1h44:16.449
2. Raikkonen Lotus-Renault + 6.421
3. Schumacher Mercedes + 12.639
4. Webber Red Bull-Renault + 13.628
5. Hulkenberg Force India-Mercedes + 19.993
6. Rosberg Mercedes + 21.176
7. Di Resta Force India-Mercedes + 22.866
8. Button McLaren-Mercedes + 24.653
9. Pérez Sauber-Ferrari + 27.777
10. Maldonado Williams-Renault + 34.653
11. Senna Williams-Renault + 35.961
12. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 37.041
13. Petrov Caterham-Renault + 1:15.871
14. Kovalainen Caterham-Renault + 1:34.654
15. Pic Marussia-Cosworth + 1:36.551
16. Massa Ferrari + 1volta
17. De la Rosa HRT-Cosworth + 1 volta
18. Karthikeyan HRT-Cosworth + 1 volta
19. Hamilton McLaren-Mercedes + 2 voltes

Volta ràpida: Rosberg, 1:42.163

No han acabat:

Grosjean Lotus-Renault 41
Vettel Red Bull-Renault 34
Kobayashi Sauber-Ferrari 34
Vergne Toro Rosso-Ferrari 27
Glock Marussia-Cosworth (no ha sortit) 

—————

Retorna