We don't miss anything!


Alonso fa la pole per 47 mil·lessimes

2012-07-07 19:45

Fernando Alonso s'ha sobreposat a les pèssimes condicions climatològiques a Silverstone, una pluja que ha mantingut aturada la qualificació una hora i mitja, i s'ha endut la "pole" del Gran Premi de la Gran Bretanya. Al seu darrere s'han classificat l'australià Mark Webber i l'alemany Michael Schumacher. Alonso no feia una "pole" des del Gran Premi de Singapur del 2010. 

La pluja ha alterat la celebració dels entrenaments classificatoris. Jenson Button , per exemple, s'ha quedat fora de la Q2 al haver sortit massa tard en la Q1quan la pista era cada cop mes plena d'aigua.

Fernando Alonso Felipe Massa ha estat a punt de passar el mateix en la Q2Ferrari els havia fet sortir amb pneumàtics intermedis quan hi havia molta aigua sobre la pista. Despres han corretgit, però els rivals ja havien fet els millors temps amb els pneumàtics de pluja extrema quan les condicions d'adherència eran cada cop mes dolentes. Alonso ha comentat per radio que la situació era perillosa pels pilots, i el director de carrera ha aturat la sessió. L'interrupcio ha durat pràcticament una hora i mitja, però ha fet possible que els pilots de Ferrari poguessin estar en la Q3.

Quan la Q2 s'ha pogut continuar disputant, la pista s'ha anat secant progressivament. Alonsoha fet una gran darrera volta, tot i que ha hagut d'afluixar en el darrer revolt perque els comissaris mostraben les banderes grogues, i ha aconsseguit passar a la Q3, juntament ambFelipe MassaRomain Grosjean Michael Schumacher que també s'habien trovat en una situació compromesa.


En la Q3 definitiva, la pista també s'ha anat eixugant. La major part dels pilots han fet servir pneumàtics intermedis, i Alonso ha estat el que ha obtingut el millor temps. Mark Webber, que el podia haver superat, ha fallat el seu segon sector, possiblement perquè tornava a ploure i passava uns segons mes tard , i s'ha hagut de conformar amb la segona posició. Tercer ha estat Michael Schumacher que havia sortit amb els pneumàtics de pluja extrema que ha canviat en el darrer moment. Sebastian Vettel, que lluitava per la "pole" amb Alonso i Webbertambé s'ha vist perjudicat per la pluja que ha tornat a caure en els darrers segons, i ha quedat quart. Lewis Hamilton tampoc ha tingut sort amb els canvis en les condicions de la pista i ocuparà el vuite lloc en l'engraellat de sortida. Gracias a la seva "pole", la primera que aconsegueix des del Gran Premi de Singapur del 2002, Alonso podrà pendre la sortida i fer les primeres voltes de la cursa de demà en bones condicions de visibilitat si es confirma que plou durant el Gran Premi.

Pedro Martinez de la Rosa ha obtingut el 22e. millor temps amb el seu HRT, i compte en que demà podrà disposar de mes jocs de pneumàtics que els rivals mes directes. 

—————

Retorna