We don't miss anything!


Alex Marquez aconsegueix la seva primera victoria al Japó

2013-10-27 09:21

Alex Marquez ha obtingut avui la seva primera victoria Mundialista, després d'una dura lluita amb Maverick Viñales, que aprofitat les caigudes de Luis Salom i Alex Rins, per col·locar-se segon al Mundial, a només dos punts del líder, a falta d'una carrera. Al podi també s'ha pujat Jonas Folguer. 

Per: Eric Calduch

El Mundial de Moto3 es posa més ajustat que mai a falta d'una sola carrera pel final del Campeonat. Avui Alex Marquez s'ha adjudicat la seva primera victoria mundialista, després de superar per només 27 mil·lessimes a Maverick Viñales. Al tercer calaix del podi s'ha pujat Jonas Folger després d'una bona cursa pel de Mapre Aspar. Tot i aixó, la gran sorpresa han estat les dues caigudes per part del actual lider del Mundial, Luis Salom, i la altre caiguda d'Alex Rins quan rodava segon.

Tot a començat amb una sortida neta, tot i una caiguda de Khairudin. A mesura que les voltes anaven passant, Viñales, Rins i Marquez obrien distancia amb la cometencia, al igual que Jonas Folguer, una mica més allunyat dels tres primers. Al equador de la cursa, veiem la primera campanada del dia. Isaac Viñales intentava superar a Luis Salom, però cometia un error caient a terra i escombrant al de Red Bull KTM. Salom podia rependre la cursa per en els llocs de cua.

Al capdavant el lideratge era intercanviat constantment pels tres primers, fins que a falta de quatre curses pel final, Alex Rins cometia un error que el feia caure al terra, i perdre tota opció de sortir lider destacat en aquesta cursa. El barceloní podia tornar a pista, pero en els últims llocs i sense opcions a puntuar. Algunes voltes abans de que pases això, Luis Salom, després de fer varies voltes ràpides consecutives, tenia una nova caiguda, que ja si, el deixava fora de combat.

Mentrestant la lluita per la victoria era un tu a tu entre Viñales i Marquez, que el pilot d'Estrella Galicia 0'0 s'enduia a la recta de meta, per només 27 mil·lessimes de distància. El germà petit de Marquez ha obtingut la seva primera victoria mundialista en aquesta modalitat. Darrere d'ell, Maverick Viñales ha posat el Mundial molt calent i emocionant a falta d'una cursa, la de Valencia. El pilot de Roses s'ha situat 2º a la general, a només dos punts de Salom i amb tres d'avantatge sobre Rins. Així doncs qualsevol dels tres pilots, pot endur-se el Campeonat en aconseguir la victoria al traçat de Xest. 

D'aquí dues setmanes, Moto3 torna en ocasió de l'ultima prova del any, a Valencia, on es decidirà el Mundial 2013. 

—————

Retorna