We don't miss anything!


Aleix Espargaró altre cop dominant

2014-03-21 20:03

Aleix Espargaró ha aconseguit el “Hat Trick” de lliures igual que ha fet Romano Fenati a Moto3. El català, ha estat el més ràpid també durant els tercers entrenaments lliures de MotoGP que es disputen al circuit Internacional de Losail a Qatar en motiu del  gran premi inaugural de la temporada de motociclisme.

Per: Arnau Viñals Vendrell

La tercera sessió ha començat amb una transcendència gegant per Jorge Lorenzo i Cal Crutchlow, les dues motos de fàbrica que encara no estaven classificats per la Q2. I la veritat és que tots dos han esta tota la sessió fóra d’aquesta classificació.

 

Recordem: Els pilots que accedeixen a la Q2 directe són els 10 més ràpids durant els lliures 1, 2 i 3. I els dos millors pilots de la Q1.

 

Iannone ha començat liderant la sessió mentre Mike Di Meglio patia una caiguda al revolt 15, sense conseqüències. Qui tenia més problemes, o més ben dit, seguia tenint els problemes d’ahir era Jorge Lorenzo, que continuava amb els problemes de grip a la seva Yamaha. L’ imatge del mallorquí parlant amb el seu tècnic de Bridgestone, s’ha repetit constantment aquests dies.

 

Aleix Espargaró aconseguia el millor temps al primer quart d’hora de sessió. El granollerí al estar ja classificat per la Q2 i al ser el pilot que més temps ha estat al capdavant del grup, centrava la seva atenció en la preparació de la cursa. Tanmateix, Crutchlow, l’altre moto de fàbrica no classificada al top10, patia una caiguda que el feia retirar de la sessió, impedint així participar en la lluita pel top10 és a dir per entrar directament a la Q2.

 

La pluja ha fet acte de presencia de forma testimonial en el pit lane, però això no ha afectat a cap equip, ja que no ha resultat res més que un fet presencial. Els últims 10 minuts, Pedrosa, Smith i Bautista han pogut desbancar el domini aclaparador d’Aleix Espargaró. Un domini que s’argumenta gràcies als fantàstics test de pretemporada que van disputar tots els equips (menys els de fàbrica perquè no van voler), en aquest circuit.

 

Després de molts intents i moltes frustracions, Lorenzo ha aconseguit entrar al top 10 i per tant classificar-se per la Q2, deixant fora al seu company d’equip Valentino Rossi que pocs minuts després aconseguia entrar al top 10 pels pèls; deixant Pol Espargaró fora.

 

Aquest final de sessió ha semblant un autèntica Q1. Amb la bandera de quadres, Pol Espargaró no ha pogut millorar el seu temps i per tant haurà de participar demà a la Q1 per tal d’entrar a la Q2.

 

Classificats directes a la Q2: Aleix Espargaró, Iannone, Bautista, Dovizioso, Márquez, Smith, Lorenzo, Pedrosa, Bradl, Rossi.

 

Resultats finals FP3: Aleix Espargaró, Iannone, Bautista, Dovizioso, Márquez, Smith, Lorenzo, Bradl, Rossi, Pedrosa, Pol Espargaró, Crutchlow, Hayden, Edwards, Hernandez.

 

—————

Retorna