We don't miss anything!


Què pensa la Fórmula 1 de la maniobra de Vettel a Webber a Sepang?

2013-03-28 18:32

Diumenge passat vam veure a Sepang una cursa trepidant on els dos pilots de Red Bull van protagonitzar una lluita en pista molt agressiva per tractar de companys d'equip.

per: Cristian Jiménez Ruiz

—————

Retorna


Aquesta lluita es va protagonitzar de la seguent forma: Vettel sortia des de la pole, després de la primera volta Webber es situava tercer seguint a Alonso que pocs metres més tard com ja sabem, va haver d'abandonar la cursa. Després d'anticipar la seva aturada, Webber sortia de boxes per davant de Vettel dominant així la prova. Després de l'últim pit-stop Webber seguia davant de Vettel i des de l'equip es va enviar un missatge clar a Vettel '' No molestis a Webber, acabem així'', es va saber més tard que el codi del missatge que venia a dir això és ''Multi 21'', aquest codi o missatge significa que després de l'última aturada a box les posicions s'han de quedar tal com estan. A Webber li van comunicar aquest missatge i com ell va comunicar, va baixar les revolucions del motor per arribar a meta sense cap tipus de problema. Sebastian Vettel va fer cas omís a aquest missatge i va apretar al màxim per aconseguir passar el seu company i guanyar la cursa, posant en perill el doblet de Red Bull i protagonitzar un espectacle idèntic al de Turquia 2010, això al final no va succeir, però va estar molt a límit en diverses ocasions.

 

Webber no donava crèdit al que succeïa i molt enfadat en creuar la meta gairebé impacta (a propòsit) contra Vettel, ho analitzava una televisió al final de la cursa: (impactants imatges al creuar la meta)

 


Al podi, Webber va arribar més tard que Vettel i el seu acompanyant de victòria Adrian Newey, i quan Mark va arribar li va dir només una frase ''Multi 21'' amb això les coses quedaven molt molt clares.

Un cop al podi, en l'entrevista que des de fa poc es dóna en el mateix, Webber va deixar en evidència a Vettel, el seu equip i com a tal al seu màxim responsable Christian Horner: (paraules de Webber al podi)


 

Sobre això, tot el món de la Formula1 es va fer ressò de la lluita entre els dos pilots i molts pilots, caps d'equip i ''estrelles d'aquest esport'' van fer el seu anàlisi dels fets.

 

Flavio Briatore deia el següent: '' Vettel és el cap allà. Si hi hagués un cap amb pilotes hauria fet que s'intercanviaran posicions de nou. El problema és que hi ha dues persones amb idees diferents en el mur de boxes, amb Helmut Marko darrere d'ells conversant amb Mateschitz''

 

Fernando Alonso deia el següent en el seu Twitter:'' Per a una vegada que no pujo al podi, la que m'estic perdent! No els torno a deixar sols ... ;))) # buenHumor''

 

Jenson Button opina:'' Crec que tot això li passarà factura a Sebastian a llarg termini. Estic sorprès que fes això, però aquí està. Tots volem guanyar, però ell condueix per a Red Bull, i ells han d'agafar la paella pel mànec. Moltes vegades ha funcionat al seu favor. En comptes de preocupar-se sobre els altres pilots, es preocupa pel que el seu company farà''.

 

Al final de tot, Vettel es va emportar la victòria i els 25 punts sortint així líder del mundial de Sepang, així tots els altres aspirants al títol hauran d'anar a remolc i retallar punts a Sebastian, que de nou torna a comandar la taula de punts en un mundial de Fórmula 1.