We don't miss anything!


Iowa estrenarà un nou sistema de qualificació

2013-01-25 20:45

Escrit per: Òscar Daniel Carmona

https://www.indycar.com/en/News/2012/11-November/~/media/IndyCar/News/Standard/2012/06-June/6-20-Iowa-Speedway-Preview-Std.jpg

El 23 de juny es disputarà la cursa de Iowa Corn Indy 250, i ho farà amb un nou sistema de qualificació molt més emocionant que el sistema normal d’un cotxe i una volta. De fet, al 2012 ja es va fer un sistema semblant. Aquest any, es duran a terme 3 curses a 50 voltes que determinaran la graella de sortida. A part de ser més llargues, les curses puntuaran pel campionat. La última cursa decidirà les 10 primeres posicions de graella. Concretament, el sistema es el següent:

Primer, es farà una qualificació a una sola volta (l’ordre de sortida dels participants es decidirà amb un sorteig). A partir d’aquesta sessió, els pilots que hagin obtingut posicions parelles (començant pel vuitè) disputaran la primera cursa. En aquesta cursa es decidiran les posicions de sortida parelles (començant per la posició 12). El guanyador i el segon classificat d’aquesta cursa, obtindran la oportunitat de disputar la cursa final de qualificació. La segona cursa serà similar, però amb les posicions senars, i amb la mateixa recompensa pels dos primers classificats. Finalment, el sis pilots més ràpids a la sessió de qualificació a una volta, juntament amb els quatre “repescats”.

Respecte a la puntuació, el poleman obtindrà 9 punts, i els següents classificats obtindran un punt menys per cada posició. També s’atorgarà 1 punt als pilots onzè i dotzè (no queda clar si el desè, últim classificat de la cursa final, puntuarà).

—————

Retorna