We don't miss anything!


Eric Boullier: “Encarem les nou curses en un gran moment”

2013-08-17 15:45

Traduït per: Òscar Daniel

Vuit podis en deu curses han donat a Eric Boullier un gran somriure al 2013 fins ara, i el director de Lotus espera més del mateix per les últimes nou....

Com resumiries la primera meitat de la temporada 2013?

En general, diria que ha estat un inici positiu. Hi ha hagut un munt de moments bons, però també moments menys satisfactoris. Hem fet vuit pòdiums en deu curses fins aquest moment, el que és un gran èxit per l’equip i mostra que un altre cop hem fet clarament un pas endavant respecte l’any anterior. Per descomptat, entre tots aquests bons moment hem tingut tres curses – Mònaco, Montreal i Silverstone – on no vam obtenir gaires punts com hauríem d’haver fet, però l’important és que ens hem recuperat d’aquests petit entrebancs per lluitar per la victòria a Nürburgring i també a Budapest. Per mi és molt positiu demostrar que com a equip tenim la capacitat de recuperar-nos i plantar cara als rivals amb més recursos a la seva disposició.

Si poguessis triar un moment com el millor de l’ant fins ara, quin seria?

Bé, penso que aquest és obvi. Estem aquí per guanyar, i la victòria de Kimi a la primera cursa a Melbourne va ser un moment especial per tot l’equip.

Com valores el rendiment dels dos pilots en aquest punt mig?

Hauria de donar a Kimi un deu de deu. Ha fet un treball terrorífic des del començament de la temporada i la seva marca de vint-i-set curses consecutives puntuant parla per si mateixa. No importa el que passi, ell sempre està allà, com vam veure a les últimes voltes de Mònaco. Ell juga un paper important empenyent l’equip cap a endavant, i per suposat tenir un personatge popular al seient també té els seus avantatges. Per Romain va ser un començament més difícil, venint d’una temporada complicada al 2012, i potser li va costar una mica assentar-se i començar a oferir el seu millor nivell. Amb això en ment, em complau molt veure’l aprendre d’aquestes experiències i començar a oferir la mena de resultats que sempre hem sabut que és capaç de fer. A Alemanya i Hongria, realment va ajuntar tot el paquet durant dos cap de setmana consecutius, i això hauria d’esperonar-lo.  Ell sap que si vol guanyar curses i lluitar per campionats, llavors ha de mostrar aquesta qualitat a cada Gran Premi. Si pot mantenir aquest nivell, Romain pot ser un futur candidat per títols, n’estic segur.

Al començament de la temporada, vas dir que la P3 al campionat de constructors era l’objectiu; ho segueix sent?

El campionat està tant tancat entre nosaltres, Ferrari i Mercedes en aquest moment que necessitem aspirar a una mica més per assegurar que complim els nostres objectius. Penso per tant que la P2 és una millor ambició, i empenyerem més fort per aconseguir aquest repte. Tenim un grup de gent ambiciosa a Enstone i un lloc al top tres al final de l’any és molt possible, el que seria un gran èxit per a tothom. Encarem les nou curses en un gran moment.

El calendari de 2014 sembla que serà molt complert...  què n’opines d’això?

Penso que primer hem d’esperar que es confirmi el calendari sencer abans de considerar la situació amb detall, però certament sembla que hi hauran algunes curses extra el proper any i a diferents llocs també, la qual cosa és bona per l’esport. També veurem el retorn de tests enmig de la temporada, però tenim el recursos disponibles aquí a Enstone per assegurar que l’equip no rebi un excés de feina. Sens dubte serà molta feina i necessitarem assegurar-nos de que aconseguim el balanç correcte, però com a equip estem més que preparats per gestionar el calendari.

Amb grans canvis de reglament a la vora, com veus el desenvolupament per la resta del 2013?

Penso que veurem la majoria d’equips – potser amb l’excepció de Red Bull – afluixant una mica el seu desenvolupament dels cotxes d’aquest any en preparació per el repte de 2014. Pensant en això, crec que ens trobem en una posició molt forta per la segona meitat de temporada, ja que el nostre cotxe actualment està competint al capdavant de la graella. També tenim un fort paquet de millores per a Spa que ens esperonarà per la resta de l’any, o sigui que el nostre objectiu hauria de ser seguir lluitant per pòdiums fins al final.

LOTUS F1 TEAM

—————

Retorna